Sosyal Medya

Güncel

Mardin’de mühimmat dolu 12 PKK sığınağı ele geçirildi

Mardin'in Dargeçit ilçesinde güvenlik güçlerinin düzenlediği terör operasyonunda PKK'ya ait 12 sığınak ele geçirildi.



Mardin’in Dargeçit ilçesi Korucu köyü kırsalında vatandaÅŸların ihbarları üzerine düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK’ya ait mühimmatlarla dolu 12 sığınak tespit edildi. Valilikten yapılan açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi:

“Mardin Dargeçit ilçesi Korucu köyü kırsalında Terörle Mücadele Åžubesi ve Ä°stihbarat timlerimiz, Polis Özel Harekat, Jandarma timlerimizin birlikte icra ettikleri vatandaÅŸlarımızın ihbarları neticesi yapılan toplam 12 farklı sığınak diyebileceÄŸimiz yerler tespit edilmiÅŸ, yapılan aramalarda güneÅŸ paneli, 100 metre civarı kablo, yaÅŸamsal malzeme, 25 kilogram boya kovası içinde sıkıştırılmış An-fo patlayıcı, çok sayıda Dargeçit haritalarının ve krokilerinin bulunduÄŸu kağıtlar ve not defterleri, sivil kıyafetleri, bomba yapımında kullanılan elektronik düzenekler, elektrikli infilaklı kapsüller, örgütsel doküman, telsiz, bomba yapımında kullanılan çok sayıda röle ve devreler, telsiz kodlarının ve ÅŸifrelerinin olduÄŸu tablo, bomba yapımı ÅŸemaları, yaklaşık 25 kilogramlık kapsüllü ve düzeneÄŸi hazır güğüm içine hazırlanmış EYP, içi barut dolu 50 santimlik boru, 4 tüp çakmak gazı, çok sayıda yaÅŸamsal malzeme, yüzlerce pil, mutfak araç gereçleri, bidon içerisinde çok sayıda canas mermisi, çaydanlık ve mutfak araç gereçleri ele geçirilmiÅŸtir.

Yapılan operasyonlarla terör örgütünün lojistik imkanları kesilerek hareket edemez hale getirilmektedir. Tüm terör örgütleri ile mücadele sonuna kadar devam edecektir. VatandaÅŸlarımızın terörle mücadele ye verdikleri destekten dolayı teÅŸekkür ederiz”

17-08/10/mardin1.jpg

17-08/10/mardin3.jpg

17-08/10/mardin4.jpg

MARDÄ°N/Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.